Beszólt a női focinak a román labdarúgás nagy öregje

Az Ügyésznek becézett Cornel Dinu volt válogatott játékos, edző durván „lerúgta” a hölgyeket. És nem csak.
Hirdetés

Közeledik a Román Labdarúgó Szövetség elnökválasztásának időpontja (április 18.), izzanak a kedélyek, a jelöltek alaposan megosztják a szakmai közvéleményt. Ionuț Lupescu a hazai labdarúgás nagy generációjának, illetve a focivilág nehézfiúinak támogatását élvezi, a jelenlegi elnök, Răzvan Burleanu viszont a vidéki klubokra, egyesületekre támaszkodik. A jelenlegi elnököt már januárban nem kevesebb, mint 182 vidéki klub és egyesület támogatta. Ez a szám elsöprő győzelmet biztosít számára a választáson.

A helyzet persze nemigen tetszik a másik oldalnak. Olyannyira, hogy Cornel Dinu, a bukaresti Dinamo csapat hajdani jeles tagja, 75-szörös román válogatott játékos, edző egy televíziós adásban erős kijelentésre ragadtatta magát a támogató klubokkal kapcsolatban, melyek közt ott vannak a női foci képviselői is.

Ezt mondta:

„Nem normális, hogy a választáson olyanok szavaznak, akik rálépnek a labdára a teremfocimeccsen. Vagy a melltartó nélküli nők, akik labdarúgónak képzelik magukat. Vagy akik ki tudja, honnan kerültek elő, és még sosem voltak lesen. Vagy a sánták a megyétől.”

Egyelőre nem tudni, kitől kapja Dinu mester a sárga lapot. Ha ugyan megkapja.

Hirdetés