Máris felkereste Hans Klemm amerikai nagykövet Viorica Dăncilă kormányfőt

Hans Klemm, Viorica Dăncilă, Egyesült Államok, Románia, tárgyalás
Hirdetés

Többek között a román állampolgárokkal szembeni vízumkényszerről és a GDP 2 százalékát kitevő védelmi kiadásokról egyeztetett hétfőn  Viorica Dăncilă miniszterelnök Hans Klemmel, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetével, akit a miniszterelnök a kormán székhelyén, a Victoria-palotában fogadott.

Hans Klemm 10 óra körül érkezett a kormány székhelyére, a találkozó egy órát tartott.

A megbeszélést követően a kormányfő azt nyilatkozta, hogy „nagyon jó találkozója” volt az amerikai diplomatával, akivel.

„Különböző problémákat jeleztem, amelyek Romániát érintik. Beszéltünk a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetben való tagság eléréséről, az Egyesült Államok támogatásáról. Tárgyaltunk a román állampolgárokkal szembeni vízumkényszerről, az amerikai befektetőkről. (…) Elmondtam, hogy Románia továbbra is a GDP két százalékát fordítja védelemre, de azt is megemlítettem, hogy Románia lehetne a térség fegyvergyártója” – összegezte Dăncilă a találkozón elhangzottakat.

A miniszterelnök a következő napokban minden nagykövetség képviselőjével szeretne találkozni – nyilatkozta vasárnap az Anek Nelu Barbu kormányszóvivő.

Hirdetés