Itt az igazi mioritikus Soros-ellenes büszkeromán párt

Most alakult meg, még friss, ropogós. És… nem igazán tudjuk, röhögjünk-e, avagy sírjunk.
Hirdetés

Corneliu Vadim Tudor meghalt, pártja, a Nagyrománia Párt már nem a régi. Gheorghe Funar eltűnt az ősi dák Bermuda-háromszögben. Persze, nem nagyon ismerünk olyan, akár pillangósúlyban induló román politikust sem, aki többé-kevésbé ne lenne nackós. De olyan igazi, karizmatikus, habzó szájú, grandomán vérnackó politikus nem igazán van, a vicclapok mély sajnálatára.

Na de nem kell búsulni, itt a legújabb pártszörnyszülött. Február hetedikén jegyezték be a bukaresti bíróságon, nemes egyszerűséggel úgy hívják, hogy Neamul Românesc, ami kábé annyit tesz, mint Román Nemzet(ség), és igazán jelentős személyiségek az alpító-vezetők.

Ninel Peia urat talán már nem kell bemutassuk a kedves Olvasónak, közöltünk róla egy igen találó jellemrajzot. Szóval, ez a Ninel Peia úr, a Nemzeti Hírszerző Akadémia neveltje a vadonatúj vérnackó párt elnöke. A pártnak van két alelnöke, meg egy főtitkára is. Ez is érdekes, mondhatni, egyedülálló felállás a román politikai prérin. Ugyanis mindhárom úriember katona. Sőt, tábornokok. Az a nevük, hogy Mircea Chelaru tábornok (neki is van hírszerző múltja, a Wikipédia azt írja róla, hogy 1990 után az irredenta akciók felügyeletével foglalkozott), Nicolae Rotaru tábornok (őt a Wikipédia inkább íróféleként emlegeti) (ők az alelnökök), illetve Constantin Onișor tábornok (ő is hírszerző, de elsősorban szexuális zaklatás kapcsán emlegeti a román sajtó) (ő a főtitkár).

Van itt még egy kis apróság. A források azt rebesgetik, hogy a párt mögött a mitikus Nulla Ügyosztály áll, vagyis a román hírszerzés parapszichológiai különítménye. Na, így már mindjárt más.

Nos, így néz ki ez az új párt. És hogy mit akar? Íme, néhány prioritás:

Hirdetés

1. Az úgynevezett „lengyel modell” sürgős bevezetése Romániában. Vagyis: keresztény értékek, illetve a muzulmán bevándorlás meghőköltetése. A keresztény értékekkel nem lesz baj, főleg, ha a lengyel modellel ellentétben az ortodoxiára fektetik a hangsúlyt. A muzulmán bevándorlással szintén nem lesz nagy gond, tekintettel arra, hogy elhanyagolható.

2. A másik abszolút prioritás Soros György kiiktatása a román nemzeti létből és tudatból. Mert hogy a Soros, ugye, az Antikrisztus. A célt pedig úgy fogják elérni, hogy kiiktatják azokat az alapítványokat, szervezeteket, amelyeket Soros György pénzel Romániában. Sőt, a párt közzé fogja tenni mindazon állami tisztségviselők névsorát, akik rajta vannak a Soros-féle fizetési lajstromon.

Mielőtt azonban elkezdhetnék a tisztogatást és az igazán Nagy Románia építését, a derék pártvezéreknek be kell szerezniük némi tagságot, szavazóbázist, és hasonló apróságokat. Nem tudjuk, mi lesz az új párt sorsa, egy dolog azonban biztos: nem fogunk unatkozni.

Hirdetés