Kovásznai hozzájárulással épül a brassó-vidombáki repülőtér

A megyei tanács és Sepsiszentgyörgy önkormányzata összesen 6 millió euróval támogatja a szomszédos megye beruházását.
Hirdetés

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke azt nyilatkozta kedden, hogy a megye hatmillió euróval járul hozzá a brassó-vidombáki nemzetközi repülőtér befejezéséhez.

„A brassó-vidombáki nemzetközi repteret Brassó megyével együtt befejezzük, ha ad erre pénzt a román kormány, ha nem. Ez Brassó megye projektje, de mi, a Kovászna megyei tanács és a sepsiszentgyörgyi tanács vállaltuk, hogy 3–3 millió euróval hozzájárulunk a költségekhez, hisz valójában ez mégiscsak egy regionális repülőtér lesz” – mondta az elnök, aki részt vett a Brassó megyei Ágostonfalván (Augustin) a Brassó és Kovászna megye közti út finanszírozási szerződésének aláírási ünnepségen.

Az elnök egy másik, a megye szempontjából rendkívül fontos projektről is beszélt, a Brassó-Bákó autópályáról, amely Kézdivásárhelyen keresztül kötné össze Erdélyt Moldvával, és amelyen naponta több mint 15 000 autó jár majd, 85 százalékban átmenő forgalom.

„Mi támogatjuk a Marosvásárhely-Iaşi autópálya megépítését, de számunkra fontosabb a Brassó-Bákó sztráda. Ez nem egy megyei, hanem egy országos probléma” – vélekedett a tanácselnök.   

Hirdetés