Kémiai kasztrálásnak vetnék alá a pedofilokat

Börtönbüntetésük részleges elengedésével vennék rá az erőszaktevőket, hogy végeztessék el az orvosi beavatkozást.
Hirdetés

Cătălin Rădulescu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) meggondolatlan kijelentéseiről, a btk politikusokat sújtó szigorát lényegesen enyhítő javaslatairól és nemlétező AKM karabélyáról elhíresült képviselője hétfőn törvénytervezetet nyújtott be a parlamentben a gyermekmolesztálók kémiai kasztrálásáról.

Az utóbbi időben nyilvánosságra került esetek tették újra aktuálissá a PDL által korábban már felvetett témát, miszerint a gyermekek elleni szexuális bűncselekményt elkövetőkön kémiai kasztrációt kellene végrehajtani.

A kémiai kasztrálás gyógyszeres hormonkezelést jelent, amelynek során tesztoszteronszint-csökkentő hormonokat adnak be az erőszaktevőnek, így csökkentik a nemi vágyat.

Ilyen törvény több európai országban létezik, és van olyan ország, ahol nem opcionális az orvosi eljárás az erőszaktevők számára – érvelt Rădulescu. Hozzátette: az ő törvénytervezete ezekhez képest „szelídebb”, hiszen nem lenne kötelező érvényű.

A pedofilokat tájékoztatnák az eljárás orvosi vonatkozásairól, és amennyiben beleegyeznek a kasztrációba, csökkentenék a rájuk kirótt börtönbüntetést, így előzve meg a visszaesést. A kémiai kasztrációt csak olyan személyeken lehetne elvégezni, akik ellen jogerős bírósági ítélet született, pszichológus, szexológus és pszichiáter írásos beleegyezésével.

Rădulescu másik érve a kémiai kasztráció bevezetése mellett az, hogy kevésbé költséges, mint az elítélt ellátása a börtönben.

Hirdetés

A képviselő szerint ha a törvényt nem fogja támogatni a parlament vagy a média, az ő felelősségük lesz, ha egy gyermeket emiatt molesztálnak.

Hasonló tervezetet az azóta megszűnt Demokrata Liberális Párt is kidolgozott, amit nem sikerült átvinni a parlamenten, később a PSD állt rá a témára.   

A tervezet szövege itt olvasható el. 

Hirdetés