Évekkel ezelőtt lehallgathatták Tăriceanu irodavezetőjét

Dan Andronic újságíró állítása szerint még 2008-ban találtak mikrofont az irodájában.
Hirdetés

2008-ban konnektorba rejtett mikrofont találtak Dorin Marian irodájában, aki Călin Popescu Tăriceanu akkori miniszterelnök kancelláriavezetője volt – állította Dan Andronic újságíró (képünkön) kedden a legfelsőbb bíróságon. Dan Andronicot abban az ügyben hallgatták ki tanúként, amelyben Călin Popescu Tăriceanu szenátusi elnököt hamis tanúzással és bűnpártolással vádolják.

Az újságíró elmesélte: Dorin Marian Victoria-palotabeli irodájában találkozott az akkori kancelláriavezetővel, aki egy mikrofont mutatott neki, amit egy konnektorban talált. A bíró érdeklődésére azt is elmondta, hogy a mikrofon méretében hasonló volt ahhoz, amelyet Carmen Dan belügyminiszternél találtak.

Călin Popescu Tăriceanu ellen 2016 júliusában emelt vádat az Országos Korrupcióellenes Ügyészség hamis tanúzás és bűnpártolás miatt a Snagov-erdő és a Băneasa-farm törvénytelen visszaszolgáltatásával kapcsolatos ügyben. A vádhatóság szerint 2016. április 15-én Tăriceanu eskü alatt valótlanságokat állított, amikor kihallgatták az ügyben, megnehezítve ezáltal az igazságszolgáltatás munkáját, a vádlottak felelősségre vonását.

Az ügyészek szerint Tăriceanu a valósággal ellentétben azt állította, nem volt tudomása arról, hogy Paul Philippe herceg visszakapta a băneasai telket (egykori királyi farmot) és a Snagov-erdőt, és állítása szerint arról sem tudott, hogy a visszaszolgáltatásban szerepük volt Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi vádlottaknak. A házelnök azt is tagadta, hogy tudomása lett volna az ezen telkekkel kapcsolatos adásvételi szerződésekről.

A DNA szerint Călin Popescu-Tăriceanu a valóságnak nem megfelelő állításokat tett, amikor a Tal Silbersteinnel, Dan Cătălin Andronickal és Remus Truicăval való kapcsolatáról kérdezték.

Hirdetés