Csecsemőgyilkosság történhetett Háromszéken

Az újszülöttet valószínűleg a dédnagyanyja ásta el. Ügyészek és pszichiáterek is vizsgálják.
Hirdetés

Csecsemőgyilkossággal gyanúsítanak egy 81 éves asszonyt a háromszéki Köpecen – írja a Székelyhon.ro. A lap szerint az idős nő elásta a kertben újszülött dédunokáját. Az esetet először a sepsiszentgyörgyi kórház erősítette meg, ahol ápolják az otthonszülés után beutalt édesanyát, majd az ügyészség is közölte, hogy nyomozást indítottak az ügyben.

A vádhatóság közleménye szerint a Barót melletti Köpecen a rendőrség még csütörtökön hivatalból nyomozást indított, és kiderítette, hogy négy nappal korábban E. M. R otthon egy fiúgyermeknek adott életet. A szülésnél az anya nagymamája, B. V. segédkezett, utána ő maga jelentette a helybeli családorvosnál, és azt is elárulta, hogy elásta az újszülöttet anélkül, hogy az édesanyának szólt volna.

A helyszínre siető nyomozók már nem találták meg a baba holttestét, valószínűnek tartják, hogy kiásták a vadak, mert a megfagyott földben az idős nő nem tudta mélyre eltemetni, a ház pedig az erdő közelében van. Az ügyész szerint a 26 éves édesanyát tanúként hallgatták ki, és azt nyilatkozta, hogy meg szerette volna tartani a gyerekét. 

Mind a két nő pszichiátriai nyilvántartásban szerepel, a gyanúsítottat jelenleg a sepsiszentgyörgyi pszichiátrián vizsgálják.

Hirdetés