Bájos új lakók érkeznek a brassói állatkertbe

Bizony, Humboldt-pingvinek és kúpos fókák.
Hirdetés

A brassói hatóságok nagy lendülettel dolgoznak az állatkert felújításán, bővítésén. Most épp 3,38 millió lejt fektetnek egy különleges kifutó megépítésébe, rendesen, megvalósíthatósági tanulmánnyal, külföldi szakértő bevonásával, ahogy kell.

„Terveink szerint szürke fókák (az igazgató úr valószínűleg kúpos fókákra gondolt), Humboldt-pingvinek és remélhetőleg afrikai pingvinek (ezúttal pedig valószínűleg pápaszemes pingvinekre – a szerk.) kerülnek az új kifutóba. A pingvinkifutó szakszerű kialakítása érdekében szakértőt hívtunk, aki január 29-én el is jön és ellát minket a megfelelő tanácsokkal, ugyanis egy ilyen különleges kifutó esetében számos szempontot figyelembe kell venni, például a vízszűrő berendezéseket”, nyilatkozta Alin Pânzaru, a brassói állatkert igazgatója.

Az új kifutó gyakorlatilag két térből áll majd, hogy a fókáknak és pingvineknek is meglegyen a saját életterük.

A brassói állatkert 90 000 négyzetméteres területén a jelenleg itt élő 72 faj számára alakítottak ki otthont, illetve észlelőpontokat, ahonnan kényelmesen meg lehet őket figyelni.

A brassói állatkertben 350 különböző fajú egyed él. A tervek szerint idén új fajokkal bővítik az állatállományt: zebrák, selyemmajmok, makik (lemurok), egy vörös panda, továbbá egzotikus madárfajok is érkeznek majd a kertbe.

Hirdetés