RMDSZ-Dăncilă-Dragnea-találkozó: nem volt szó a kisebbségek jogairól

Nem akarnak kormányra lépni Kelemen Hunorék.
Hirdetés

Nem merült fel az RMDSZ kormányra lépése – szögezte le Viorica Dăncilă kijelölt kormányfő az után, hogy Liviu Dragnea PSD-elnökkel együtt kedden találkozott az RMDSZ küldöttségével.

Dăncilă azt mondta: a találkozón ismertette a kormányprogramot és válaszolt az RMDSZ képviselőinek kérdéseire.

A kisebbségi jogokra vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva a kijelölt miniszterelnök úgy fogalmazott: „Nem esett szó egyetlen erre vonatkozó pontról sem. (…) Abban egyeztünk meg, hogy a fontos projektekről beszélünk”.

Liviu Dragnea „nagyon jónak” nevezte az RMDSZ-szel folytatott megbeszélést Mint mondta, Viorica Dăncilă minden kérdésre válaszolt, az RMDSZ képviselői pedig elégedettek volta a válaszokkal. A szövetség küldöttsége nagyon sok kérdést tett fel a közigazgatásról, az oktatásról, az egészségügyről, az infrastruktúráról, a mezőgazdaságról, de az európai alapokról és a köztisztviselőket érintő témákról is – tette hozzá Dragnea.

Kelemen Hunornak elmondása szerint az tetszett a legjobban, hogy Dăncilă úgy válaszolt, hogy közben nem nézett Liviu Dragneára.

Hirdetés

Az RMDSZ pénteken dönti el, hogy támogatja-e Dăncilă kormányfői kinevezését – mondta. Kelemen szerint beszéltek a román–magyar viszonyról és a decentralizációról is.

A szövetség kormányzati szerepvállalásáról nem volt szó – erősítette meg Kelemen Hunor is. „Ez a kérdés még a választások után lezárult, azóta nem nyitotta meg sem a PSD, sem az RMDSZ” – fogalmazott.

Hirdetés