Tüntetőket vert egy csendőr Bukarestben – VIDEÓ

A szombat esti tüntetések idején történt az incidens.
Hirdetés

Vizsgálatot indított a csendőrség a szombat esti bukaresti tüntetésen a demonstrálók és a csendőrök között kirobbant dulakodás ügyében, miután nyilvánosságra került egy videó, amelyen az látható, hogy az egyik csendőr ököllel ütötte a tüntetőket.

A tüntetésen akkor következett be az incidens, amikor az addig a járdán vonuló tüntetők el akarták foglalni az úttestet. A csendőrük megpróbálták visszatartani őket, és megvédeni a kordonokat, amelyeket a demonstrálók szét akartak szedni. Ekkor kezdte el a tüntetőket verni az egyik csendőr.

A csendőr tette heves bírálatokat váltott ki a közösségi oldalakon, a Korrupció öl mozgalom oldalán többen a csendőr beazonosítását, illetve feljelentését követelték testi sértés okozása miatt.

Hirdetés

Véleményt nyilvánított az ügyben a közösségi médiában a rendfenntartó szervek témájában gyakran állást foglaló, a közösségi médiában népszerűvé vált rendőr, Marian Godină is. Bejegyzésében megjegyezte: Amikor azonosítani kell egy huligánt, a csendőrség a lakosság segítségét kéri. „A sajátjukat vajon beazonosítják?” tette fel a kérdést.

Georgian Enache, a csendőrség szóvivője elmondta, belső vizsgálat indult az ügyben, az érintett csendőr pedig szerinte a tömeg nyomása alatt veszítette el az önuralmát. Hozzátette, a csendőr tettét pedig egyéni akciónak minősítette, amely alapján nem lehet általánosítani az egész csendőrség viselkedésére nézve.

Hirdetés