Magát parodizálja a kormány

„Fontos azt közvetíteni az állampolgárok felé, hogy a kormány ebben az időszakban is ellátja feladatait” – indított az ideiglenes kormányfő, majd megszólalt a telefonja.
Hirdetés
Fontos azt közvetíteni az állampolgárok felé, hogy a kormány ebben az időszakban is ellátja feladatait, amíg új kabinet alakul – mondta a kormány szerdai ülésének kezdetén az ügyvivő miniszterelnök, Mihai Fifor. 
 
Fifor azzal kezdte a megbeszélést, hogy kijelentette: „teljesen normális” kormányülés zajlik, és reméli, hogy a minisztériumokban is a megszokott kerékvágásban folyik a tevékenység – idézi őt az Agerpres hírügynökség. Eközben megszólalt az ügyvivő kormányfő telefonja, aki letette anélkül, hogy válaszolt volna rá.
 
„Azt hiszem, fontos azt közvetítenünk Románia állampolgárai fele, hogy a kormány mindenféle gond nélkül ellátja feladatait” – jelentette ki az ügyvivő miniszterelnök. 
 
Ehhez képest hiányoztak azok a miniszterek a kormányülésről, akik menesztése előtt támogatták Mihai Tudose volt kormányfőt: Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettes, Felix Stroe szállításügyi miniszter, Marius Nica európai alapokért felelő miniszter.
 
A kormány már tegnap is saját paródiájaként viselkedett, amikor a bukaresti reptéren mindössze egy államtitkár fogadta Abe Sinzó japán kormányfőt (akinek személyében most először látogatott ilyen magas rangú japán vendég Romániába), aki aztán természetesen nem ment el a Victoria palotába, a kormány székhelyére, mert ott épp nincs vele egyenrangú tárgyalópartner.
 
A vele érkezett több tucat japán üzletembert Paul Stănescu miniszterelnök-helyettes fogadta a Victoria palotában, eközben Abe Sinzó máramarosi fazakasmestert és japán allét tekintett meg a bukaresti falumúzeumban.

Hirdetés