Havazásra figyelmeztetnek a meteorológusok

A figyelmeztetés hétfő estétől szerda estig érvényes.
Hirdetés

Havazásra, havas esőre, esőre és erős szélre vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) az egész ország területére.

A figyelmeztetés hétfő estétől szerda estig érvényes. Az előrejelzések szerint a keddre virradó éjszaka és kedd reggel Románia déli és délkeleti részén, majd kedd délutántól az ország más területein is havazásra, havas esőre vagy esőre kell számítani, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15-20, elszórtan – főleg délnyugaton és a hegyvidéken – a 30 litert is négyzetméterenként.

Erdélyben, a Bánságban, a Körösök vidékén, Olténiában, Munténiában, Moldvában és Dobrudzsában helyenként jegesedés várható. A szerdára virradó éjszaka a Nyugati- és a Keleti-Kárpátokban, majd a szerdai nap folyamán a Déli-Kárpátokban is vastag hóréteg képződhet.

A nyugati országrészben felerősödik a szél, 50-55 km/órás, a hegyvidéki térségekben 70-80 km/órás széllökésekre kell számítani. A hétfőről keddre virradó éjszaka északon, északkeleten és a központi országrészben kitart a fagy – derül még ki az ANM előrejelzéséből. 

 

Hirdetés