Emil Bocot több mint öt órán át hallgatta ki a DIICOT

A kolozsvári polgármester tagadta, hogy tisztességtelen kapcsolatban állt volna Mihai Lucan orvossal.
Hirdetés

Tanúként hallgatták ki Emil Boc kolozsvári polgármestert a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei szerdán a nemrég sikkasztással meggyanúsított Mihai Lucan  kolozsvári urológus ügyében.

A több mint öt órás kihallgatás után Emil Boc azt nyilatkozta az újságíróknak: a szakmai és intézményi tiszteleten kívül nem volt semmiféle kapcsolata Lucannal és hogy válaszolt a DIICOT-ügyészek minden kérdésére azzal kapcsolatban, hogy milyen viszony volt a kolozsvári városháza és az urológus által irányított Lukmed magánklinika között.

A kolozsvári városvezetés támogat minden befektetőt a törvényes kereteken belül, mondta Boc azzal kapcsolatban, hogy a Lucan-ügyet kirobbantó Emanuel Ungureanu USR-képviselő azzal vádolta meg, hogy személyes előnyökért cserébe a városháza kiemelt bánásmódban részesítette a klinikát. Boc elismerte, hogy valóban vesekővel kezelték 2005-ben egy állami kórházban, 2015-ben pedig ismét, ezúttal a Lukmed klinikán, de – mint mondta –, ez utóbbi után számlát kapott 1500 lej értékben.

Boc azt mondta, ha Ungureanu tovább vádaskodik, pert indít ellene.

A polgármestert a múlt héten, csütörtökön kellett volna kihallgatni a DIICOT bukaresti székházában, Vasile Dâncu egykori miniszterelnök-helyettessel együtt, de nem jelentek meg, mivel – állításuk szerint – az idézéseket nem kapták kézhez.

Hirdetés

Mihai Lucan orvost ötmillió lejes sikkasztással gyanúsítja a DIICOT. A gyanú szerint egy korszerű orvosi készüléket törvénytelenül vittek át a kolozsvári Urológiai és Szervátültetési Intézettől Lucan magánklinikájára, ahol hat évig dolgoztak vele.

Az ügyben Emanuel Ungureanu USR-képviselő tett feljelentést a DIICOT-nál.

Hirdetés