Visszaeső lehet a pedofíliával gyanúsított rendőr

Átnézik a korábbi ügyeket, ahol az elkövető hasonló módszert alkalmazott. A liftben bántalmazó rendőrt vizsgálati fogságba helyezték.
Hirdetés

Több mint 15 olyan, szexuális bántalmazással kapcsolatos ügyben zajlik kivizsgálás, amelyekben érintett lehet a hétfőn őrizetbe vett rendőr. Rendőrségi források szerint az ügyészek minden olyan dossziét átvizsgálnak, amelyben az elkövető a rendőréhez hasonló módszert alkalmazott, hogy kiderítsék, van-e köze ezekhez.

Keddi nyilatkozatában Carmen Dan belügyminiszter is utalást tett hasonló múltbeli ügyekre. Mint kifejtette, 2015 decemberében is indult egy nyomozás szexuális bántalmazás miatt, és az ügyben ugyanez a rendőr volt érintett. A dosszié 2016 áprilisában a főváros 5. kerületének ügyészségére, majd augusztus 3-án a közlekedésrendészet belső ellenőrzési osztályára került.

„Azóta, több mint egy éven át ültek az ügyön, amely közvetlenül érinti a jelenleg szexuális bántalmazással gyanúsított rendőrt, ő pedig mindeközben műveleti tevékenységet is folytatott, hiszen bírságokat szabott ki, legutóbb decemberben írt alá bírságolási jegyzőkönyvet” – mondta Carmen Dan hozzátéve, hogy az a 2009-es ügy, amelyben szintén érintett lehet a rendőr, elévült. 

Hétfőn a bukaresti ügyészség közölte, hogy őrizetbe vette a két gyermek szexuális bántalmazásával gyanúsított rendőrt. Az eset január 5-én délelőtt történt, a főváros egyik hatodik kerületi tömbházának liftjében, a nyolcadik emeleten. Az ügyészek szerint a férfi megcsókolta egy négyéves kislány arcát, száját és alhasát, megérintette a nemi szervét, illetve arcon csókolta a kislány kilencéves fiútestvérét. A férfi ellen kétrendbeli szexuális bántalmazás gyanújával indult eljárás. 

A főváros hatodik kerületének bírósága kedden a férfi 30 napos előzetes letartóztatásáról döntött. Szintén kedden menesztették a gyanúsított közvetlen főnökét a bukaresti közlekedési rendőrségtől.

Hirdetés