Halálos közúti baleset történt Hargita megyében

A mérleg: egy halott, öt sérült.
Hirdetés

Egy ember meghalt, további öt személy, köztük egy hároméves gyerek pedig súlyosan megsérült hétfő este, amikor a Csíkszereda és Szentegyháza közötti DN 13-as országúton egy futárszolgálat haszonjárműve egy személygépkocsival ütközött.

Nicolae Nica főbiztos, a Hargita Megyei rendőr-főkapitányság közlekedési osztályának vezetője arról számolt be az Agerpres hírügynökségnek, hogy a baleset akkor következett be, amikor az egyik futárszolgálat haszonjárműve áthajtott a szembejövő sávra és frontálisan ütközött egy személygépkocsival. Az ütközés következtében egy 62 éves nő meghalt, öt további személy megsebesült.

Alina Ciobotariu, a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője elmondta: az öt sérült közül kettő a roncsok közé szorult, őket a katasztrófavédelem különleges egységének kellett kivágnia a fémvázból.

A sérülteket a csíkszeredai megyei kórházba szállították. Dr. Szilárd Péter, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetőjének elmondása szerint három férfiról, egy nőről és egy hároméves gyerekről van szó.

A futárszolgálat 40 éves sofőrje egyedül volt a járműben, a többiek a személygépkocsi utasai voltak.

Hirdetés