Gond van a Nagyenyed és Marosdécse közötti autópálya-szakasz minőségével

Az úttársaság nincs megelégedve a kivitelező által végzett munkával, ezért késni fog a 12 kilométeres út átadása.
Hirdetés

A napokban kellene átadni a Szászsebes–Torda közötti autópálya 3-as szakaszát Nagyenyed és Marosdécse között, de az alig 12 kilométeres út minőségével nincs megelégedve a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) szakbizottsága, mely kedden tett látogatást a helyszínen.

A CNAIR szóvivője, Alin Şerbănescu közölte: legkésőbb márciusig járható válik a gyorsforgalmi út, miután a kivitelező cég javított az aszfalt minőségén. A szóvivő szerint a megbízott építkezési vállalatnak meg kell értenie, hogy nem spórolhatja meg a minőséget Romániában, itt is európai minőséget kell biztosítani.

A most beazonosított problémák nagy részét már 2017 novemberében is felvetették a kivitelezőnek.

A dél-erdélyi és az észak-erdélyi pályát Szászsebes és Torda között összekötő gyorsforgalmi út teljes hossza 70 kilométer, de mind a négy szakaszát más-más cég építi. Korábban azt ígérte a CNAIR, hogy a Nagyenyed és Marosdécse közötti 12 kilométeres szakaszt januárban adják át, és várhatóan még az első félévben elkészül a Torda és Marosdécse közötti szakasz is. A társaság előrejelzése szerint a 2018-as év végéig Tordától Gyulafehérvárig lehet majd ezen az autópályán haladni. Remélhetőleg jó minőségű aszfalton.

Hirdetés