Emil Boc és Gheorghe Funar is tudott az őrizetbe vett kolozsvári sztárorvos ügyleteiről

Legalábbis ezt állítja a Mihai Lucant feljelentő USR-politikus.
Hirdetés

Emil Boc, Kolozsvár jelenlegi polgármestere, Gheorghe Funar hajdani elöljáró és Florian Bodog egészségügyi miniszter is érintett a karácsony előtt őrizetbe vett Mihai Lucan kolozsvári urológus ügyében – állítja Emanuel Ungureanu.

A képviselőház egészségügyi bizottságának USR-s elnöke szerdán a DIICOT bukaresti székházában  járt, ahol elmondása szerint arról beszélt, hogy Lucant hogyan segítették politikusok, ügyészek, bírák, orvosok és a titkosszolgálatok emberei.

Emil Boc kolozsvári polgármester is segítette a december 21-én őrizetbe vett orvost,

a Lukmed urológiai klinika vezetőjét, van egy egész sor helyi tanácsi határozat, amely Mihai Lucannak és vállalkozásának kedvez – állítja Ungureanu.

Boc személyes egészségügyi tanácsadójává nevezte ki az orvost, miután a Lukmed klinikán kezelték veseproblémáit. „Gondolják, hogy kapott számlák ezután?” – tette fel a költői kérdést az újságíróknak az USR-politikus.

Emanuel Ungureanu azt is elmondta, hogy hónapokkal ezelőtt Boc és Gheorghe Funar ellen is feljelentést tett az DIICOT-nál a Lucannak nyújtott segítség miatt.

Szerinte Florian Bodog egészségügyi miniszter is érintett az ügyben, ő a nagyváradi megyei kórház vezetőjeként segítette Mihai Lucan ügyleteit. Ungureanu szerint Kolozsváron még 2003 óta szervkereskedelemről beszélnek, olaszok és azeriek jártak oda veseátültetésre.

„Egy orvosokból, ügyészekből, bírákból, a SRI embereiből álló nagy maffiahálózatról van szó

Hirdetés

és más orvosok cinkosságáról, akik tudtak róla, hogy a pácienseket az állami egészségügyi intézményekből átirányítják a magánkórházakba, ahol jól megkopasztják őket” – fogalmazott.

A politikus szerint országszerte ugyanaz folyik az egészségügyben, mint a Lucan klinikáján: a magánegységekbe irányítják át a betegeket, ahol rengeteg pénzért nyújtanak kezelést.

A DIICOT azzal gyanúsítja az orvost, hogy magánklinikáján az egyébként általa vezetett állami urológiai intézet felszerelését és fogyóeszközeit használta, sőt időnként még az urológiai intézet személyzetét is igénybe vette. További részleteket itt és itt olvashat.

Hirdetés