Meleg szilveszterünk lesz

Nappal akár tíz fok is lehet, és éjszaka csak elszórtan csökken fagypont alá a hőmérséklet.
Hirdetés
Szokatlanul meleg lesz szilveszter éjszakáján és az új esztendő első napjaiban – közölte pénteken az Agerpres hírügynökséggel Mihai Tinu, az Országos Meteorológiai Igazgatóság szolgálatos szakembere.
 
„Szilveszter estéjén kellemes idő várható. Felhő csak Máramarosban és a Keleti-Kárpátokban lesz, gyenge havazás az ország középső részén előfordulhat. (…) Mínusz 5 fok csak a Kárpát-kanyar medencéiben lehet, máshol fagypont körül, sőt néhol plusz 3-4 Celsius fok körül alakulnak a hőmérsékleti értékek” – nyilatkozta Tinu.
 
Újév napján legtöbb helyen napsütés várható, akárcsak karácsony első napján, a hőmérsékleti értékek sokkal magasabbak lesznek az ilyenkor megszokottnál, helyenként elérhetik a 10, sőt 14 Celsius-fokot is.
 
Az idézett forrás szerint január 2-tól fokozatos lehűlés várható, a hőmérsékleti értékek megközelítik a sokévi átlagot, többfelé lesz csapadék, elsősorban eső.
 
Bár az évek fordulóján jelentős havazás a hegyekben sem lesz, az 1500 méternél magasabban fekvő területeken korábban hullott már annyi hó, hogy zavartalanul lehessen sízni – jelentette ki a meteorológus.

Hirdetés