Madagaszkárra szökött Radu Mazăre

A volt konstancai polgármester politikai menedékjogot kér az afrikai szigetországban. Csak idén négy ügyben helyezték vád alá.
Hirdetés

Madagaszkárról jelentkezett egy hatósági felügyelet alatt álló férfi, aki közölte a rendőrséggel: politikai menedékjogot kér a délkelet-afrikai szigetországban – írja az Agerpres hírügynökség rendőrségi közleményre hivatkozva. Gyorsan kiderült, hogy a „szökevény” Radu Mazăre volt konstancai polgármester, aki ráadásul politikai menedékjogot kért Madagaszkáron.

Onnan jöttek rá, hogy több korrupciós ügy vádlottjaként meglépett az országból, hogy ma délben nem jelentkezett a konstancai rendőrségen aláírni a jelenléti ívet, amely a hatósági felügyelet alatt állók számára kötelező. Mazăre később ügyvédjein keresztül jelezte, hogy Madagaszkár területén tartózkodik, ahol politikai menedékjogot kért, mert Romániában üldözi a „párhuzamos állam”, és itt nem lenne része méltányos igazságszolgáltatásban. Addig nem is jön vissza, amíg nem lát esélyt valódi igazságszolgáltatásra, közölte.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a hatósági felügyelet Radu Mazăre esetében nem járt az ország elhagyására vonatkozó tilalommal, és az intézkedés bevezetése óta a rendőrök nem észleltek szabálysértést a részéről. 

Hatósági forrásokra hivatkozva a Mediafax azt írja, Radu Mazăre karácsony első napján, déli egy órakor repült Bukarestből Párizsba, onnan távozhatott aztán Madagaszkárra.

Hirdetés