Magyarázza a kormány, hogy mit is halaszt el

Ennyire világos egyelőre, hogy ki milyen adót hova fizet be.
Hirdetés

A kormány fél évvel elhalasztja az egységes kincstári számla létrehozását, amelyre a cégek befizethetik a társadalombiztosítási járulékokat, illetve a nyereség-, jövedelmi és osztalékadót – döntötte el csütörtöki ülésén a kormány.

A kormány közleménye szerint az egységes kincstári számlát 2018. július 1-jétől hozzák létre, addig a jelenlegi kifizetési mód marad érvényben. Jelenleg egy kincstári számlára kell utalni a különböző adókat és egy másikra a társadalombiztosítási járulékokat – mutat rá a közlemény. 

Ionuţ Mişa pénzügyminiszter cáfolta csütörtökön azt a sajtóban napvilágot látott információt, miszerint a kormánynak szándékában állna elhalasztani a társadalombiztosítási járulék áthárítását a munkáltatóról a munkavállalóra.

„Ez nem igaz, ez egy hamis hír, nincs szó ilyesmiről. A vonatkozó rendelet a maga útját követi. A mai kormányülésen szó lesz egy halasztásról, ám az arra az egységes számlára vonatkozik, ahová az adókat kell majd befizetni. Ezt csak jövő év közepétől vezetjük be, de ez egy teljesen más téma” – nyilatkozta a miniszter.

Hirdetés