Ezek a közlekedési minisztérium legfőbb tervei 2018-ra

Autópálya és a gyorsforgalmi út építése egyaránt szerepel a fejlesztési csomagban.
Hirdetés

Felix Stroe közlekedési miniszter bemutatta a csütörtöki kormányülésen a legfontosabb projektjeit. Mihai Tudose miniszterelnök azt kérte tőle, hogy ezek „ne csak papíron maradjanak”.

A miniszter azt mondta, egyeztetett az illetékes uniós biztosokkal, és amint ezek jóváhagyják a vonatkozó memorandumot, azonnal lehetőség nyílik, hogy egy fejlesztési csomagot állítsanak össze. A miniszter szerint a fejlesztési csomagot teljes egészében az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank (BERD) finanszírozza.

Felix Stroe elmondta: ebben a csomagban kap helyet a Brassó – Iaşi – Ungheni autópálya, amelynek költsége mintegy 3,08 milliárd euróra rúg, a Brassó – Marosvásárhely gyorsforgalmi út (100,2 millió euró) és a Brassó – Fogaras – Nagyszeben autópályaszakasz (816,44 millió euró).

Mihai Tudose miniszterelnök azt kérte, hogy mielőbb térjenek rá a tervek gyakorlatba ültetésére, mert „terv, az volt eddig is bőven, hála Istennek”.

Felix Stroe arról is beszámolt, hogy az Európai Bizottság elfogadta a bukaresti M6-os számú metró építésének pályázatát. Az 14,2 km hosszú, 12 állomásos metróvonal a Henri Coandă nemzetközi repülőteret köti majd össze a bukaresti metróhálózattal. Kiépítése 1,391 milliárd euróba kerül.

Hirdetés