Ferenc pápa: a mai keresztényeknek is a hit és szeretet útját kell követniük

Jézus születésével ugyanis elérkezett a megtérésnek, a gondolkodás megváltoztatásának az ideje.
Hirdetés

A kereszténység első vértanújának ünnepén Szent István tanúságtételéről beszélt Ferenc pápa kedd délben az Úrangyala-imádság (Angelus) alkalmával a Szent Péter-téren – tudósít az MTI. A katolikus egyházfő szerint a kereszténység megváltoztatta a világ gondolkodásmódját.

Ferenc pápa kijelentette, Szent István Istenbe vetett mély hitével „válságba sodorta” kora vallási és politikai vezetőit, mivel haláláig kitartott Jézus mellett.

A hitéért életét áldozó első vértanú Jézus „kényelmetlen” üzenetét hirdette, amely „kihívja maga ellen a vallási és világi hatalmat, és megmozdítja a lelkiismereteket”.

A katolikus egyházfő hozzátette: Jézus születésével ugyanis elérkezett a megtérésnek, a gondolkodás megváltoztatásának az ideje.

Hirdetés

Ferenc pápa rövid olasz nyelvű beszédében hangsúlyozta, hogy a mai keresztényeknek is ezt a magatartást kell követni, vagyis bizalmat kell vetniük hitükbe és szeretetet embertársaik felé. Csakis ez a magatartás fordíthatja meg életünket, és teheti azt szebbé és eredményesebbé – mondta Ferenc pápa.

Az Angelus után Ferenc pápa áldását adta azokra az ukránokra, akik nemzeti zarándoklaton érkeztek a Vatikánba karácsonyra.
Ferenc pápa megköszönte a világ számos részéből hozzá érkezett karácsonyi üdvözleteket, hangsúlyozva, hogy nem tud mindegyikre válaszolni.

Hirdetés