A katalánok laposra verték a spanyolokat

Vagyis: a Barcelona három nullára legyőzte a Real Madridot. Madridban!
Hirdetés

A katalán csapat gyakorlatilag földbe döngölte nagy riválisát a 175-ik El Clásico spanyol bajnoki meccsen, Madridban, a Santiago Bernábeu stadionban.

A katalánok óvatosan kezdtek, a 11 pontos hátrány miatt is harcias spanyolok viszont azonnal lerohanták az ellenfelet és már a második percben meg is született… volna

az első madridi gól, ha Cristiano Ronaldo nem állt volna lesen.

Szintén Ronaldo nevéhez fűződik az a hatalmas luft, amely a tizedik perc környékén esett a katalánok tizenhatosán belül.

A katalánok részéről Paulinho igyekezett visszavágni, ám lövését Keylor Navas kapus elkapta. A spanyolok is megdolgoztatták Marc-André ter Stegent, a katalánok kapuőrét, ám ő sem maradt rest, védett rendesen. Az első félidő így ért véget: spanyol fölénnyel, katalán ellentámadásokkal.

Aztán a második félidőben a katalánok berúgták a motorokat. A spanyol csapat néha mintha pályán se lett volna. Pedig ott volt, igyekezett is, csak hát Messiékkel szemben nem volt mit tenni. A Rakitic–Sergi Roberto–Luis Suárez triász igazi mesterhármas összjátékot mutatott be, melynek végén Suárez a hálóba talált.

Egy–nulla a katalánok javára!

A gólt követően a spanyolok egyre idegesebben játszottak, olyannyira, hogy Sergio Ramos le is kevert egy istenes frászt a mellette elhúzni igyekvő Suáreznek, amiért kapott is egy sárgát, nem karácsonyi ajándékba. És aki idegesen játszik, az megszívja, így a régi mondás. A spanyol tizenhatoson belül először Suárez vágta kapura a labdát, de Navas hárított. A kipattanó labda Messihez került, aki telibe találta a kapufát. Navas a földön, a labda Paulinhóhoz került, aki ráhúzta, és kapus híján Dani Carvajal nyúlt bele a labdába. De nem lábbal. Kézzel. Ki is vágta a bíró a pályáról. A katalánok pedig büntetőt rúghattak. Messi kegyetlenül be is vágta.

Kettő–nulla a katalánok javára!

Hirdetés

Most képzeljék el: nem elég, hogy a Barca két ponttal vezet, Messiék szárnyalnak, jön a keserű leves! A spanyoloknak tíz emberrel kell tovább kínlódniuk. Zinedine Zidane edző három cserét is bevetett, hogy mentse, ami menthető. És meg kell adni, a Real Madrid nem hiába nagy csapat. Képesek voltak javítani a játékukon. Háromszor is próbára tették ter Stegen kapust, nem is akárhogy. De hiába. Nem sikerült lukat lőni a hálóba.

A kegyelemdöfés a hosszabbításban érkezett. Aleix Vidal lövése átkecmergett Navas hasa alatt és bevánszorgott a kapuba.

Három–nulla a katalánok javára!

Igaz, ezt a gólt talán most is vitatják a szakértők, ugyanis a helyzet Messi kérdéses mentéséből indult, amikor is a legendás játékos a partvonalon túlról kaparta vissza a labdát a játéktérbe.

Egy szó mint száz: ezen a meccsen a katalánok kíméletlenül helyben hagyták a spanyolokat. És pont.

Hirdetés