Pályára állva
béel
2017. december 15. péntek, 10:08
Mi meg elhisszük, ha akarjuk.

2018-ban legalább 156,59 kilométer autópálya készül el – ígérte Felix Stroe közlekedési miniszter  csütörtökön a parlament költségvetési bizottságainak együttes ülésén a tárca jövő évi költségvetésének vitáján.

A miniszter szerint elkészül a Ploieşti-Bukarest sztráda három kilométeres fővárosi bevezető szakasza, a Marosugra - Marosvásárhely, a Marosugra - Aranyosgyéres szakasz és a gyalui csomópont, illetve a Lugos - Déva és a Szászsebes - Torda sztrádaszakasz.

A tárca jövő évi költségvetése 9,132 milliárd lej költségvetési és 30,9 millió lej kötelezettségvállalási előirányzatból tevődik össze, ebből 4,754 milliárd lejt fordítanak beruházásokra.

A vasúti hálózat korszerűsítésébe 1,33 milliárd lejt ruháznak be, a metróhálózatot 779,94 millió lejből bővítik, a hajózásra 609,027, a légi közlekedésre 41,1 millió lej jut.

A tárca költségvetésében 480 millió lejt különítettek el különböző társadalmi kategóriák utazási kedvezményeinek biztosítására.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24492
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.