Javul a házkutatás közben lekaszabolt rendőr állapota

A karddal megtámadott rendőrt még aznap megműtötték. Már nem szorul lélegeztetőgépre, tudatánál van. Komplikációk viszont még felléphetnek.
Hirdetés
Kedvezően alakul annak a rendőrnek az állapota, akit múlt héten házkutatás közben karddal megsebesített az ügy egyik gyanúsítottja
 
A iaşi-i idegsebészeti kórház sajtószóvivője, Mircea Grămadă elmondta, a sérült rendőr még az intenzív osztályon van, de már nem szorul intubációra, tudatánál van, és kommunikál az őt körülvevőkkel. Jobban érzi magát, állapota kedvezően alakul, de bármikor szövődmények léphetnek fel – mondta az orvos. 
 
A Suceava megyei rendőrség szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyosztálya múlt kedden nyolc házkutatást végzett egy bűnbanda felszámolása érdekében. Az egyik házkutatás során a rendőrségi vizsgálat alatt álló személy karddal támadta meg Dan Ciprian Sfichi rendőrt, súlyos sérüléseket okozva fején és karján. Az illetőt előzetes letartóztatásba helyezték.
 
Idén egy rendfenntartó már meghalt a térségben szolgálat teljesítése közben. A suceavai állomáson járőrözés közben késeltek halálra egy, a vasúti rendőrség kötelékébe tartozó rendőrt. Az elkövetőt szinte azonnal elfogták.

Hirdetés