Saját párttal térne vissza a politikába Dacian Cioloş volt miniszterelnök

Valamiért úgy gondolja, rá lenne szükség.
Hirdetés

Új politikai párt jön létre a Románia 100 platformból – jelentette be egy vasárnapi beszélgetésen Dacian Cioloş volt miniszterelnök. Elmondása szerint az új alakulatot a következő hónapokban mutatják majd be.

A volt kormányfő kifejtette, a Románia 100 platform létesítőinek eltökélt szándékuk egy új politikai párt alakítása, amelynek „elvekre és értékekre épülő, erős alapra” van szüksége, és amelynek konkrét programmal, projektekkel kell az emberek elé állnia.

Arra a felvetésre reagálva, miszerint az alakulat megjelenése a jelenlegi ellenzék felaprózódásához vezethet, Cioloş kifejtette, nem célja a pártnak harcba szállni azokkal a formációkkal, amelyekkel közös elveket és értékeket képvisel.

„Nyitottak leszünk az együttműködésre azokkal szemben, akikkel együtt tudunk dolgozni” – mondta a volt miniszterelnök.

Cioloş azt követően, hogy az amerikai külügy mintegy két hete közleményben bírálta a bukaresti parlamentet az igazságügyi rendszer működését szabályozó törvények tervezett módosítása miatt, közösségi oldalán arról írt, hogy Washingtonban, ahova a román nagykövetség által a román nemzeti ünnep alkalmából szervezett ünnepségre érkezett, informális megbeszélésre fogadták az amerikai külügyminisztériumban.

Hirdetés