Vizsgálatot indított a rendőrség a tüntetőket „gázoló” PSD-képviselő ellen

Két tüntető azt állítja, hogy egy PSD-képviselő közéjük hajtott a szerda esti tüntetésen. A honatya szerint viszont elé ugrottak.
Hirdetés

A rendőrség bűnügyi eljárást indított szerda este a parlament előtt történt közlekedési incidens ügyében – tájékoztat a fővárosi rendőrség sajtóirodája.

A parlament épülete előtt szerda este több százan tüntettek az igazságszolgáltatás törvényeinek módosítása ellen. Két tüntető azért pöccent be, mert a Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik Szeben megyei képviselője, Ioan Terea nem adott elsőbbséget a gyalogátkelőn nekik. Ahogy a jelenetet megörökítő videóból kiderül, a képviselő fékezés helyett gázt nyomott, az viszont nem látszik, hogy hogyan került a földre a felvételt készítő személy.

A két érintettet és a gépkocsi vezetőjét bekísérték a közlekedési rendőrség székhelyére, hogy tisztázzák a helyzetet. Ugyanakkor az egyik tüntető kérte, hogy vigyék be a kórházba, mert megsérült a karja.

Terea változata szerint a két tüntető a kocsija elé ugrott, majd rugdosni kezdte a gépjárművet. A rendőrség érkezéséig az autóban maradt, mert ha kiszáll, biztosan provokálták volna, mondta.

Hirdetés

A képviselő ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indított eljárást az illetékes Legfelsőbb Ítélő és Semmítőszék. A rendőrök megállapították, Terea nem fogyasztott alkoholt.  

Hirdetés