Nem viselt védősisakot a lekaszabolt rendőr

Megműtötték, de nem biztos, hogy túléli a kardos támadás okozta sérüléseket.
Hirdetés
Vizsgálatot rendelt el a belügyminiszter annak kiderítésére, hogy miért nem viselt védősisakot a rendőr, akit egy radóci házkutatás közben karddal megsebesített az ügy egyik gyanúsítottja. Carmen Dan belügyminiszter elmondta, maga is meglátogatta a iaşi-i kórházban kezelt rendőrt, akinek az állapota válságos, de stabil.
 
A karján és a fején súlyosan megsérült rendőr több órás műtéten esett át a iaşi-i kórházban, amelyet tíz orvos bevonásával végeztek el, írja a News.ro hírügynökség. Tudor Ciuhodaru orvos, a iaşi-i idegsebészet szóvivője szerint bár a műtét sikerült, az orvosok visszafogottak, ami a rendőr túlélési esélyeit illeti.
 
A rendőrség vizsgálatot indított annak kiderítésére, miként szervezték meg a házkutatást, és miért nem viselt védősisakot a rendőr. A belügyminiszter szerint ha lett volna sisak a fején, nem lennének ilyen súlyos sérülései. Újságírói kérdésre válaszolva Carmen Dan azt mondta, szerinte emberi mulasztás történt, de meg kell várni a vizsgálat eredményét. 
 
A belügyminiszter ugyanakkor cáfolta azokat az információkat, miszerint nincs megfelelő felszereltségük a rendőröknek. Mint mondta, a különleges bevetési osztagot (SIAS) tavaly és idén utolsó generációs védőfelszereléssel látták el. 
 
A Suceava megyei rendőrség szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyosztálya kedd reggel nyolc házkutatást végzett egy bűnözőcsoport felszámolása érdekében. Az egyik házkutatás során, Radócon a rendőrségi vizsgálat alatt álló személy karddal támadta meg Dan Ciprian Sfichi rendőrt, súlyos sérüléseket okozva fején és karján. A megsérült rendőrt előbb a suceavai, majd a iaşi-i kórházba szállították. 
 
Idén egy másik rendfenntartó is meghalt a térségben szolgálat teljesítése közben. A suceavai állomáson járőrözés közben késeltek halálra egy, a vasúti rendőrség kötelékébe tartozó rendőrt. Az elkövetőt szinte azonnal elfogták.

Hirdetés