Légitársaság így még nem járatta le magát az utasok előtt, mint a TAROM

Szombat este 120 román állampolgár rekedt Amszterdamban a repülőgép meghibásodása miatt, majd vasárnap reggel hat utast felejtettek le a pótjáratról.
Hirdetés

Mintegy 120 személy rekedt szombat este Amszterdamban a Schipol légikikötőben, miután a TAROM légitársaság Bukarestbe induló repülőgépe meghibásodott.

A TAROM kártérítést ad az Amszterdam–Bukarest járat utasainak, a légitársaság amszterdami képviseletének vezetőjét pedig leváltják, nyilatkozták vasárnap az Agerpres hírügynökségnek szállításügyi források.

„A TAROM betartja a törvényeket és kártérítést ad az amszterdami járat utasainak. Az új ügyvezető igazgató (Wolff Werner-Wilhelm – szerk. megj.) kérte az utasok listáját, hogy személyesen is kapcsolatba léphessen velük, de még nem kapta meg a listát. Ma arról döntött, hogy leváltja a TAROM amszterdami képviseletének vezetőjét” – mondták a források.

A TAROM létrehozott egy krízishelyzeteket kezelő csoportot az Amszterdam–Bukarest járat miatt.

A Digi 24 úgy tudja, hogy azután döntöttek az amszterdami képviselet vezetőjének menesztéséről, miután hat utast „lefelejtettek” arról a gépről, amely a meghibásodott gép helyett szállította vasárnap reggel Bukarestbe – tizenkét óra várakozás után – a pórul járt utasokat.

Az egyik utas, akinek második nekifutásra sem sikerült hazajutnia a TAROM-mal, a hírtelevízónak elmondta: hatan úgy döntöttek, hogy egy szállodában töltik az éjszakát, amíg a pótjárat meg nem érkezik. Bár kapcsolatban maradtak a TAROM képviselőjével, az tévesen rossz felszállási időpontot közölt velük, így lemaradtak a második repülőről.

Hirdetés

Werner Wilhelm Wolff, a TAROM légitársaság ügyvezető igazgatója tárgyalt a hat turistával, akik Amszterdamban rekedtek. Az igazgató arról biztosította az utasokat, hogy alternatív útvonalakat keresnek, hogy mihamarabb Bukarestbe repülhessenek, tájékoztatott a légitársaság közleménye.

A közlemény szerint az igazgató elmondta, hogy a légitársaság a jelenlegi nemzetközi törvényeket is betartva kárpótlást ad a ROT364 számú járat utasainak.

 

Hirdetés