A hely, ahol csak román zászlóval lehet sízni

December elsején, persze. És ingyen, persze.
Hirdetés

Tudják, hol van Straja? A Vulkán-hegységben, Hunyad megyében. Egy kies hegyi üdülőtelep, amely az utóbbi években Románia egyik kedvelt síparadicsomává változott. A környéken amúgy kemény harcok folytak az első világháborúban, több mint 800 katona el is esett, ők a lupényi temetőben alusszák örök álmukat. Emlékművet is állítottak nekik a hegyen. 

Nos, a strajai üdülőtelep megnyitotta kapuit, mégpedig pont december elsején, a nemzeti ünnep nagy napján. Több sípályát szépen beszórtak műhóval, az utóbbi napokban kialakult igazi hóréteg kiegészítéseképpen. És csütörtökön beindították a felvonókat is. Szóval minden készen áll a hosszú hétvégi mulatságra.

Mi több, aki odalátogat, december elsején suhogó ingyen suhanhat a sílécein… egy feltétellel. Na mi az? Hát, hogy minden lesiklónál legyen egy román zászló. Mindegy, milyen formában, akár az arcra festve.

Akinél tehát van román zászló, az ingyen sízhet december elsején. Akinél viszont nincs, annak coki, vagyis nem sízhet, üzenik az üzemeltetők. És pont!

Hirdetés