Magyar pszichotrillert forgatnak Erdélyben

Bányavárosban játszódik majd a történet, de Sepsiszentgyörgyön és Brassóban is forgatnak majd.
Hirdetés

Februárban indul a Valan című bányászvárosi pszichothriller forgatása, amelynek gyártását a Magyar Nemzeti Filmalap 292 millió forinttal támogatja. A lélektani krimit az elsőfilmes Bagota Béla rendezi.

Bagota Béla a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rendező szakán végzett, majd első asszisztensként dolgozott többek között az Isteni műszak, a Swing, a Kút és legutóbb az új Reisz Gábor-filmben, a Rossz versekben. Első nagyjátékfilmjét – amelynek forgatókönyvét is ő jegyzi – 2018 februárjában kezdi forgatni – közölte a filmalap az MTI-vel.

A Valan egy erdélyi bányavárosban játszódó lélektani krimi, amelyben a harmincas éveiben járó főszereplő a múlt démonaival küzdve huszonkét évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt húga ügyében nyomoz. A film erdélyi (Balánbánya, Sepsiszentgyörgy, Brassó) valamint budapesti helyszíneken forog majd.

A férfi főszerepet a nemrég Kaszás Attila-díjjal kitüntetett Krisztik Csaba játssza, a női főszereplő kiválasztása még folyamatban van. Az alkotást Garas Dániel fényképezi, zenéjét Márkos Albert komponálja, producere Kántor László lesz és a Mátrix Film gyártásában készül.

Bagota Béla Tiszta kézzel című munkájával diplomázott Grunwalsky Ferenc és Kende János osztályában. A diplomafilm Podmaniczky Szilárd C-dúr című novellája nyomán készült, a főbb szerepekben Keresztes Tamás, Rezes Judit és Törőcsik Franciska látható.
 

Hirdetés