Kamionnal ütközött egy autóbusz Máramarosban

A buszon ötvenen utaztak. 17 személy sérült meg, ketten súlyosan.
Hirdetés

A legfrissebb információk szerint tizenheten sérültek meg a Máramaros megyei Váncsfalva (Onceşti) és Farkasrév (Vadul Izei) között történt balesetben, amelyben kamionnal ütközött egy ötven utast szállító autóbusz. Két sebesült állapota súlyos.

A Máramaros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószóvivője, Oana Alexa Gonczi szerint 17 sérültet a máramarosi városi kórházba szállítottak kivizsgálásra. Kettejük állapota súlyos. A sérültek osztályozása a máramarosszigeti kórházban történik, és amennyiben szükség lesz rá, a nagybányai megyei sürgősségi kórházba is szállítanak sebesülteket – mondta utóbbi egészségügyi intézmény igazgatója, Sorina Pintea.

A rohammentő-szolgálat és a megyei mentőszolgálat több egységét is a helyszínre vezényelték, a hatóságok vörös beavatkozási tervet léptettek érvénybe.

A balesetet figyelmetlen előzés és az elsőbbségadás elmulasztása okozta.

Hirdetés

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Florina Meteş szerint egy teherautó sofőrje vélhetően egy bal oldali mellékutcába akart lekanyarodni, ezért megállt az úton, hogy elsőbbséget adjon a szemből jövő járműveknek. Az autóbusz megpróbálta megelőzni, de nem bizonyosodott meg arról, hogy ezt biztonságban megteheti, és ütközött a szemből jövő billenős teherautóval. A rendőrség szerint a balesetben érintett egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt.

 

Hirdetés