Szilágy megyei névtáblák: Luke Skywalker levelet írt Csubakkának

Nagyon erős a sötét oldal hatása Zilah környékén, de hiszem, hogy sikerül kiszabadulni a szorításából!
Hirdetés

Én, Csubakka, levelet kaptam Luke Skywalkertől, aki Szilágyi Róbert István, a Szilágy megyei tanács alelnökének e-mail címéről írt nekem néhány kedves sort és sérelmezte, hogy „szőrösszívűként” lesem, „mivel lehet mocskolni mások munkáját”.

Az az oka a derék Jedi-lovag elégedetlenségének, hogy ősi vuki szokás szerint szóvá tettem, hogy a héten Szilágy megye határába felszereltek néhány névtáblát, amelyen négy nyelven – románul, magyarul, angolul és franciául – köszöntik az arra járókat és hát amely táblák feliratozása során bizony zavar keletkezett az Erőben, mert a „département” helyett – ami franciául megyét jelent – „departament”-et sikerült írni, ami viszont semmit nem jelent.

„Kedves csubakka,

A 21. században, az internet és az azonnal hozzáférhető információk korában miért is ellenőrizné bárki is, hogy mennyi és milyen munkával jár elérni azt, hogy többnyelvű táblák legyenek kitéve a településeken és a megyehatárokon? Igen, elismerjük, hogy helyesírási hiba történt a tábláknál, ellenben néhány órával a kihelyezésük után, javítottuk is ezeket, ugyanis egyesek jó szándékkal tudták jelezni irányunkba a tévedést, és nem szőrösszívű csubakkaként lesik, hogy mivel lehet mocskolni mások munkáját.
 
Luke Skywalker”

– írta Szilágyi Róbert István címéről Luke Skywalker, aki el is küldte a kijavított tábláról készült fotót:

Nos, a vukik valóban szőrösek, de az túlzás, hogy szőrösszívűek lennének. Éppen azért szóltam, nem Mos Eisley űrkikötőjének kocsmaasztalánál, hanem a bolygóközi hírközlő hálózaton keresztül, hogy hátha kijavítják a hibákat azokon a táblákon.

És örömüvöltéssel látom, hogy bizony, jó az irány, a „departament” az új táblákon már „departement”,

de még mindig nem az igazi, franciául ugyanis helyesen így írjuk: „département”, tehát é-vel.

Hirdetés

Kár, hogy csak azután sikerült kijavítani, hogy egyszer már kitették és el is dicsekedtek a helytelen feliratokkal.

Meg hát van még valami, amit láthatóan még Obi-Wan sem mondott el a tiszteletreméltó zilahi Jedi mesternek:

a „Szilágy Megye” kifejezésben a megyét kis m-mel írjuk, vagyis a „kijavított” táblán ez is helytelen.

Remélve, hogy a sötét oldal elereszti szorításából, drukkolok, hogy a harmadik próbálkozásra sikerüljön átmenni ezen a nehéz próbatételen és végre helyesen feliratozni azokat a táblákat.

Az Erő legyen mindannyiunkkal!

 

 

Hirdetés