Fegyelmi bizottság elé kerül Ionuț Țene

A kolozsvári városháza addig húzta-halasztotta a vasgárdista hivatalnok elleni eljárás megindítását, amíg csak lehetett.
Hirdetés

Öt hónappal a fegyelmi panasz benyújtása után végre a városháza fegyelmi bizottsága elé idézték Ionuț Țenét, a kolozsvári polgármesteri hivatal közismerten vasgárdista eszmékkel szimpatizáló kulturális osztályvezetőjét – adja hírül Facebook-oldalán Szakáts István ismert civil aktivista. A meghallgatást december 5-ére tűzték ki.

Szakáts felidézi, hogy a polgármesteri hivatal addig húzta-halasztotta az eljárás megindítását, amíg csak lehetett. Legelső beadványát az aktivista még márciusban nyújtotta be, időközben petíciót is indítottak Țene elmozdítása érdekében, amelyet több mint 5000 kolozsvári polgár írt alá. A petíció ügyében a fegyelmi bizottság őt magát is meghallgatta szeptember 14-én, utána azt várta, hogy Țene is sorra kerüljön, de – mint írja – a városháza részéről „halálos csend következett”.

Szakáts október 3-án újabb beadvánnyal fordult a hivatalhoz, majd – miután nem kapott rá választ – november 10-én ismét.

A civil aktivista – aki összeállította és könyvben is tervezi kiadni a vasgárdista hivatalnok sajátos „önéletírását”, írásainak önleleplező gyűjteményét, ȚeneLeaks címen – azt is elmondta, hogy amennyiben Ionuț Țene beleegyezik, ő maga is szándékszik részt venni az ominózus december 5-i meghallgatáson.

Hirdetés

„Heil a Gárdának és Kapitányainak, akik időt nyertek a kolozsvári polgármesteri hivatal jóvoltából” – zárja bejegyzését Szakáts István.

 

Hirdetés