Fogy a levegő Dragnea körül

A pártban már tervezik a megújulást, szivárogtatta ki a PSD EP-képviselője. De csak jövőre derül ki bármi konkrét.
Hirdetés

Jövő év elején nyilvánosságra hozza elképzeléseit az a szociáldemokrata csoport, amely jelenleg egy „új projekten dolgozik a PSD számára”, jelentette ki Kolozsváron Cătălin Ivan európai parlamenti képviselő. Cătălin Ivan szerint a Szociáldemokrata Párt jelenlegi elnöke, Liviu Dragnea körül egyre ritkul a támogatók tábora, az új projekt pedig a PSD modernizációját lenne hivatott szolgálni. 

Az PSD színeiben mandátumot szerzett EP-képviselő kifejtette, az említett csoport olyan komplex projekten dolgozik a párton belül, amelynek célja „egy modern párt belső működési mechanizmusainak” felvázolása. Cătălin Ivan szerint Dragnea pártelnököt olyan személyek támogatják, akik más politikai alakulatokból érkeztek a PSD-hez, például Darius Vâlcov (Demokrata Párt – PD) vagy Codrin Ştefănescu és Olguţa Vasilescu (Nagy-Románia Párt – PRM). A többiek nagyon elégedetleneka párt helyzetével, ezért „a PSD-n belül új projekt kidolgozását fogjuk javasolni a párttagoknak” – tette hozzá Ivan. 

A politikus szerint az a tény, hogy elmarad a PSD által beígért, egymillió támogatót megmozgató szimpátiatüntetés, annak a bizonyítéka, hogy a párt levált Liviu Dragneáról és azokról, akik körülötte vannak. 

Hirdetés