Elkapták a nagyváradi gyilkosság fő gyanúsítottját

Aki be is vallotta, hogy ő a tettes.
Hirdetés

Frissítés: a gyanúsított, Sorin Ioan Rogia kedden beismerte tettét a Bihar megyei bíróságon. A gyilkosság okaként a fiatalember az életre és a vallásra vonatkozó nézetkülönbségeket nevezett meg. A vallomást követően a bíróság megerősítette a korábban foganatosított előzetes letartóztatási parancsot.

Amint arról beszámoltunk, november 9-én egy 27 éves fiatal férfi levetkőztetett holttestére találtak Nagyváradon, a Pece-patak közelében. A nyomozás kezdetekor a hatóságok nem hozták nyilvánosságra az áldozat személyazonosságát. Most megtették: a meggyilkolt fiatalember neve Radu Cătălin Bogdan. Az utolsó információk szerint egy nappal a gyilkosság előtt elhagyta a lakást, ahol a szüleivel együtt élt, hogy egy barátjával találkozzon, de nem tért többé haza. A boncolás eredményei szerint a halált egy tompa tárggyal, valószínűleg kalapáccsal a fejre mért legalább 15 csapás okozta. Felmerült a szerelemféltésből elkövetett gyilkosság lehetősége is, tekintettel arra, hogy az áldozatot levetkőztették.

A nyomozást teljes erővel elkezdték, és alig két héttel később, a hétfőről keddre virradó éjszakán el is fogták az ügy fő gyanúsítottját a temesvári állomáson, egy rutinellenőrzés során. Az illető neve Sorin Ioan Rogia, nagyváradi illetőségű, egy ismert nagyváradi sebész fia, az áldozat közeli barátja volt. Alina Dinu, a Bihar megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a gyanúsított jelenleg már a Bihar megyei rendőrség őrizetében van, és hamarosan az ügyészségre szállítják.

Hirdetés