Ezért nem támogatja az RMDSZ a bizalmatlansági indítványt

Viszont a teljes jövedelemadót az önkormányzatoknál tartaná.
Hirdetés
Az RDMSZ törvényhozói nem támogatják a PNL és az USR által kezdeményezett, kormány elleni bizalmatlansági indítványt – szögezi le a Szövetség tegnapi közleménye. 
 
Ennek az egyik oka az, hogy a liberális párt 2017-ben végig élen járt a magyarellenességben. Az sem világos ugyanakkor, hogy kit javasolnak miniszterelnöknek, hogy milyen irányba mozdulna el az ország – jelentette ki Kelemen Hunor. 
 
A szövetségi elnök szerint az adótörvénykönyv módosításainak bevezetése túl radikális változásokhoz vezetne, bár rövid távon megold néhány problémát, közép- és hosszú távon újabbakat okoz az, ha a módosításokhoz nem társul adminisztratív reform. Kelemen Hunor közölte: a Szövetség módosító javaslatokat nyújt be azért, hogy egyensúlyban tartsa az önkormányzatok költségvetését, hogy a jövedelemadó száz százalékban a helyi önkormányzatoknál maradhasson.
 
A Románia Csillaga érdemrend visszavonása kapcsán elmondta: a becsületbíróság döntése rossz üzenettel bír, arról szól, hogy Romániában ma korlátozzák a szólásszabadságot. Mint kifejtette, a magyar embereknek továbbra is ki kell tartaniuk véleményük mellett, mert a gondolatok szabad kifejezése a demokrácia alapvető eleme.

Hirdetés