Székelykeresztúr mellett termesztették a kábszert a fiatalok

Hogy aztán Udvarhelyen és Keresztúron árulják a mariskát.
Hirdetés

Kábítószer-kereskedelemmel és drogfogyasztással gyanúsít a rendőrség hét fiatalt. A fiataloknál házkutatást tartottak és kannabiszt és a terjesztéshez, illetve fogyasztáshoz használt eszközöket is találtak.

A Hargita megyei rendőrség képviselője, Constantin Mihalache csütörtökön azt nyilatkozta, hogy kedden a Székelyudvarhely környékén tartott hét házkutatás során 600 gramm kannabiszt, kannabiszmagokat, vadkender termesztésére alkalmas gépet, három tablettát (valószínűleg ecstasyt) és más, kereskedéshez és fogyasztáshoz használt tárgyakat találtak és foglaltak le. A rendőrök továbbá mobiltelefonokat, fehérfegyvereket, petárdákat és cigarettát is lefoglaltak.

A nyomozás során kiderült, hogy az elkobozott kábítószer jelentős része egy Székelykeresztúr melletti telekről származik. A drogokat Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron árusították fiatal vásárlóknak, grammját 50 lejért.

A hét személy közül egyet őrizetbe vettek és később hatósági felügyelet alá helyezték, egy gyanúsítottat nem találtak lakhelyén, ugyanis külföldön tartózkodik, a többiek szabadlábon védekezhetnek.

Hirdetés

Vérvizsgálat után a hat gyanúsítottról bebizonyosodott, hogy kannabiszt és néhányan ectasyt is fogyasztottak.

A fiatalok ellen kábítószer-kereskedelem és kábítószer-fogyasztás miatt folyik eljárás.

Hirdetés