Felgyújtotta magát egy férfi Zilah polgármesteri hivatalában

Nem kapott új, jobb szociális lakást.
Hirdetés

Felgyújtotta magát csütörtökön egy férfi Zilah polgármesteri hivatalában. A férfi elégedetlen volt amiatt, hogy a helyi hatóságok nem adtak helyt arra vonatkozó kérésének, hogy a mostani szociális lakása helyett egy másik lakást kaphasson.

„Egy 31 éves férfi felgyújtotta magát a polgármesteri hivatal épületében, azonban az önfelgyújtás nem minősül bűntettnek, ezért a rendőrség nem intézkedett az ügyben. A férfit kórházba szállították” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a Szilágy megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Maria Cristea.

A férfi egy üveg benzinnel érkezett a hivatalba, magára öntötte a folyadékot és felgyújtotta magát. Zilah polgármesteri hivatalának képviselői szerint a szolgálatos őr volt az, aki igyekezett kioltani a tüzet.

Ionel Ciunt polgármester szerint a férfi feleségével lakik egy szociális lakásban, azonban többször járt meghallgatáson, hogy egy jobb lakást utaljanak ki számára.

Hirdetés

„Egy roma etnikumú férfiról van szó, akinek van szociális lakása, de már nem felel meg neki, hogy ott lakjon. Azt szeretné, hogy máshová költöztessük őt, de csak szociális lakásra jogosult. (…) Sajnáljuk az esetet, de vannak bizonyos szabályok, feltételek, amelyeket nem hághatunk át” – mondta a polgármester.

A helyszínre kiérkezett egy mentőautó, a férfit a zilahi megyei sürgősségi kórházba szállították.
 

Hirdetés