Szeretne találkozni a világ legnépszerűbb könyvének szerzőjével?

Megteheti, mégpedig egy 80 órás bibliaolvasó maraton keretében.
Hirdetés

Bizony, kedves Olvasó! Felolvassák a Bibliát. Az első betűtől az utolsóig. Szünet nélkül. A Szól a Szkriptúra nevű akcióra Kolozsváron kerül sor, a Diákművelődési Házban, október 31. (kedd) és november 4. (szombat) között.

A szervezők kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartottak. Jelen voltak: Berke Krisztina (Tófalvi Református Gyülekezet), Ferencz Amália (Szól a Szkriptúra), Dr. Horváth Levente (Bonus Pastor Alapítvány), Szilágyi Szabolcs (Koinónia Kiadó), Szikszai Szabolcs (Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége).

Az akciót a reformáció 500. évfordulója alkalmából szervezik.

Ennek megfelelően 500 embert igyekeznek mozgósítani, akik a Bibliát szépen felolvassák, átadva a stafétát egymásnak. Az esemény október 31-én délután hatkor indul egy megnyitó rendezvénnyel, utána pedig a résztvevők belevágnak a sűrűjébe.

A teljes akció kicsivel többet tart majd, mint a mesebeli lakodalom, vagyis három napot és négy éjszakát, és egy zárórendezvénnyel ér véget november 4-én, szombaton délután hatkor. Ami közte történik, az maga a felolvasó maraton. Vagyis a résztvevők szünet nélkül olvasnak: a délelőtti órákban 15 percenként, a délutániakban 10 percenként, éjszaka pedig 20 percenként váltják egymást a felolvasók.

Bibliaolvasási maratonra készülnek | Fotó: Szántai János

Balról jobbra: Szilágyi Szabolcs, Dr. Horváth Levente, Berke Krisztina, Ferencz Amália

Az akcióra gyakorlatilag bárki jelentkezhet, akinek kedve van részt venni benne. Mehetnek csoportok, de magánszemélyek is. Mehetnek magyarok, de románok is. És nem kell feltétlenül felolvasni. Ha valaki csak hallgatni kívánja a szóló Szkriptúrát, simán megteheti. Az akciónak házigazdái is lesznek, akik négyóránként váltják egymást, és a résztvevők rendelkezésére állnak.

Hirdetés

Bejelentkezni az akció honlapján és/vagy Facebook-oldalán lehet. Ugyanitt további részletek találhatók a kísérőprogramokról.

Egy dologra felhívják a szervezők a figyelmet:

a Biblia veszélyes könyv. Olyan, mint a dinamit.

Tehát csak az vegyen részt az akcióban, aki nyitottan tud közeledni a Szentíráshoz, és ki meri tenni magát a Szónak.

Az akciónak humanitárius vonzata is van: aki szeretné, adományával támogathatja a Wycliffe Bibliafordító Társaság romániai szervezetét, amely épp azzal foglalkozik, hogy roma nyelvre fordítja a Bibliát.

Kiemelnénk az október 31-i megnyitó egyik igen enigmatikus akcióját: egy könyvbemutató keretében a hírek szerint jelen lesz maga a Biblia szerzője. Hogyan? Tessék elmenni, megnézni. Ja, és aki netán úgy dönt, hogy a helyszínen marad éjszakára, azért vigyen magával hálózsákot. A diákművelődési ház mégis csak egy szocreál épület, és nem a kényelméről híres.

Hirdetés