Még idén tesztelhetik a mobiltelefonos riasztórendszert

És a tűzvédelmi engedélyek beszerzését is egyszerűsítik.
Hirdetés

Raed Arafat belügyi államtitkár azt nyilatkozta szombaton Galacon, hogy a RO-ALERT riasztórendszer első tesztelésére még idén sor kerülhet – tudósít az Agerpres.

„Abban reménykedünk, hogy már idén elkezdhetjük a rendszer tesztelését. Egy összetett rendszerről van szó, amelynek több szereplője van, köztük a kormány és a mobiltelefonos cégek” – mondta Arafat.

Az államtitkár szerint egyelőre beszerzés alatt van a rendszer, csak ezt követően lehet telepíteni és elkezdeni a teszteket.
Ugyanakkor lehetőség lesz arra, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség a televíziókban, elsősorban a közszolgálati televízióban is riasztásokat tegyen közzé.

Raed Arafat részt vett Galacon a helyi SMURD egység megalakításának tízéves évfordulóján.

Hirdetés

A belügyi államtitkár ugyanott azt nyilatkozta, hogy a kormány hamarosan kiad egy rendeletet, amely leegyszerűsíti a tűzvédelmi engedélyek megszerzését.

„Dolgozunk egy olyan módosításon, amely a biztonsági kockázat növelése nélkül leegyszerűsíti a tűzvédelmi engedélyek megszerzését” – mondta Arafat.

Mint ismeretes, a kormány a több emberéletet követelő szeptemberi viharok után határozott a RO-ALERT rendszer beüzemeléséről, amely veszélyes meteorológiai jelenségek, illetve árvizek esetén valós időben küld figyelmeztető riasztást a mobiltelefonokra. A kormány a természeti katasztrófák okozta áldozatok számának csökkentését reméli elérni a riasztórendszer bevezetésével.

Hirdetés