Emil Boc: Bukarest akadályozza Kolozsvár fejlődését

Ezért nem lehet körgyűrűt építeni.
Hirdetés

Kolozsvár infrastrukturális fejlődését a kormány akadályozza azzal, hogy nem indítja el a körgyűrű megépítésének projektjét – mondta Emil Boc.

A kolozsvári polgármester azt mondta egy helyi rádióban, hogy összesen 56 ingatlanfejlesztési terv torpant meg, mivel a közlekedési problémákat nem tudják megoldani. Ezek a tervek mind városszéli helyszínek, ahol létfontosságú a kapcsolat a körgyűrűvel. „Ha pedig nem lehet összekötni a körgyűrűvel, akkor egyszerűen nem tudsz közlekedési útvonalakat rendelni ezekhez az új lakónegyedekhez, amelyek száz, kétszáz, háromszáz lakásból állnak” – mondta Boc.

A városi vezetés épít ugyan parkolóházakat, körforgalmakat, ösztönzi a tömegközlekedést buszsávokkal, új buszokkal, de a körgyűrűk építése a világon mindenhol a kormány hatáskörébe tartozik – szögezte le a polgármester.

Emil Boc szerint a kolozsvári körgyűrű mentőöv lehetne a közúti forgalom számára. Ráadásul a szükséges pénzt sem kellene máshonnan elvenni, adná az Európai Unió, csak le kellene hívni már, mivel Nagy-Britannia 2020-as kilépésével ez a lehetőség elveszhet – tette hozzá.

Hirdetés