Átadták a 17. Filmtettfeszt díjait

Sárga Csikót adtak a Sapientia EMTE kolozsvári film-, fotó- és médiaszaka alá. És két erdélyi magyar filmest is díjaztak.
Hirdetés

Vasárnap délután került sor a 17. Filmtettfeszt záróünnepségére, melynek keretében átadták a Sárga Csikó Díjat, illetve díjazták az idei Filmgalopp verseny nyerteseit. A többes szám a megosztott díj okán használtatik. És természetesen a közönség is letette a voksát, ami a kedvenc versenyfilmet illeti.

A 2012-ben alapított Sárga Csikó Díjat idén dr. Pethő Ágnes, a Sapientia EMTE film-, fotó- és médiaszakának vezetője kapta, múlhatatlan filmelméleti és intézményépítő tevékenysége okán. 

A Filmgalopp versenyben idén dokumentumfilmesek futtathatták filmes lovaikat. A közönség több mint 1100 szavazattal Dezső Mátyás Világszép Gyilkos-tó című filmjét hozta ki közönségdíjasnak, de az alkotó a szakmai zsűritől is kapott egy szép elismerést.

A szakmai zsűri – Fekete Ibolya filmrendező, Szomjas György filmrendező és Boros Zoltán dokumentumfilm-rendező – Búzási Gyopárnak (Babuka a fűben) és Püsök Botondnak (Angela) ítélte oda a megosztott fődíjat, amit bátran nevezhetünk a szobrok alapján Sárga Kiscsikónak. Ja, egymillió pengő forint is jár a szobrok mellé, szintén megosztva.

Gratulálunk a győzteseknek, a versenyzőknek, és persze a Filmtett Egyesületnek a remek fesztiválért!

Hirdetés