Panaszt tettek a jogvédők a Sepsi OSK – FCSB meccsen történtek miatt

Egyre több a magyarellenes hangulatkeltés a a romániai futballmérkőzéseken – állapítja meg a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat.
Hirdetés
A vasárnapi Sepsi OSK – FCSB első ligás futballmérkőzésen tapasztalt xenofób, magyarellenes megnyilvánulások miatt emelt panaszt az Országos Diszkrimináciellenes Tanácsnál a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat.
 
Ahogy beszámoltunk róla, a FCSB drukkerei fütyülni kezdtek, amikor a brassói Ifjúsági Stadion hangosbemondóján magyarul mondták be a csapatokat, majd a mérkőzés során kiterítettek egy bannert, amelyen ez állt: „A ti otthonotok nem Romániában van. Menjetek innen!”
 
„Sajnálatos módon egyre gyakoribbak a sportrivalizálás határait túllépő, magyargyűlölő megnyilvánulások a romániai futballmérkőzéseken. Mind ez idáig azonban nem történt semmilyen jelentős lépés ezek megelőzése érdekében. A bírók általában szó nélkül hagyják a gyűlölködő skandálásokat, az utólagos büntetések elmaradnak, a helyzet pedig egyre súlyosbodik.” – fogalmaz az ügy kapcsán az RMDSZ által alapított Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat.
 
Tájékoztatnak: levélben fordulnak a Román Labdarúgó Szövetséghez, amelyben ismételten felkérik, hogy lépjen fel a futballmérkőzéseken előforduló xenofób magatartások ellen, ugyanakkor az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál is panaszt tesznek a történtek kapcsán.

Hirdetés