Mészárlás Las Vegasban: legalább ötven halott

FRISSÍTVE: Folyamatosan nő a halálos áldozatok száma. Egy koncert résztvevőire nyitottak tüzet. Kiderült, ki volt a támadó.
Hirdetés

Legalább ötven embert megölt, több mint kétszázat pedig megsebesített egy támadó Las Vegasban, miután lövöldözni kezdett a járókelőkre.

A támadó hétfőre virradóra automata fegyverrel kezdett lövöldözni a kaszinóiról ismert egyesült államokbeli város központjában, egy szabadtéri countryzenei koncert résztvevőire a Mandalay Bay szálloda és kaszinó közelében.

A Hollywood Reporter című lap értesülése szerint az áldozatokra a szálloda egyik erkélyéről, több száz lövést leadva lőtt a támadó.

A rendőrség bejelentette: agyonlőtték az automata fegyverrel lövöldöző támadót, akinek indítékairól egyelőre nem tudni semmit.

Hirdetés

Mint kiderült, az elkövető a 64 éves, helyi illetőségű Stephen Paddock volt, a hatóságok nem tartják valószínűnek, hogy terrortámadás történt.

A rendőrség szerint csak egyetlen támadó nyitott tüzet a tömegre, ugyanakkor keresnek egy nőt, akit korábban a társaságában láttak.

Hirdetés