Református templomot avattak Szászfenesen (FOTÓK)

A magyar kormány támogatásával felépülő istenházát Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében adták át.
Hirdetés

Vasárnap délelőtt templomavató istentiszteletre szólították a harangok Szászfenes református lakosságát. A Szászfenesi Református Egyházközsség hetek óta készült erre a napra, a gyülekezet tagjaival közösen szépítették a templomot és a környékét az avatásra, melyen az egyházi képviselők mellett a magyar kormány elöljárói is részt vettek.

Az istenházát többek között a magyar kormány, a Kolozs Megyei Tanács, a helyi önkormányzat, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöksége támogatásával építhették fel Románia legnagyobb községének számító településén, a mintegy 22 ezer lelket számláló Szászfenesen.

Orbán Viktor miniszterelnök az avatóünnepségén elmondta: Magyarország ma már lélekben és testben is elég erős ahhoz, hogy felelősséget vállaljon az erdélyi magyarokért is. A miniszterelnök a település református közösségének gyülekezetszervező, templomépítő munkáját méltatva kijelentette: „ahol van munka, ahol van akarat, tenni akarás és összefogás, ott a segítség sem marad el. (.) Büszkék vagyunk rá, hogy a magyar kormány támogathatta ennek a templomnak a befejezését”.

Megjegyezte: a templomépítéshez nyújtott segítség részben annak is köszönhető, hogy a Kárpát-medence magyarsága 2014-ben már együtt dönthetett „egy határokon átnyúló, minden magyar közösségért felelősséget vállaló nemzetpolitika” mellett. „Kérem ne feledjék, jövőre megint eljön az idő, és megerősíthetjük ezt a szövetséget” – tette hozzá Orbán Viktor az MTI tájékoztatása szerint.

További részletekkel a későbbiekben jelentkezünk. 

Szászfenesi református templom

A gyülekezet tagjai izgatottan készülnek a hálaadó istentiszteletre

A miniszterelnököt énekeskönyvvel várták

Hirdetés

Orbán Viktor a szászfenesi református templom avatásán

Orbán Viktor megérkezik a helyszínre

Az Úr pohara már a helyén

Szászfenesi református templom

A templom formavilága a tradicionális és kortárs építészeti elemeket ötvözi

Hirdetés