Alattomos trükkel vágták ki az aradi vértanúk emlékfáit Borossebesen

Az önkormányzat arra hivatkozva végezte ki őket, hogy veszélyesek a viharok miatt. Amiben igazuk is lehetett, hiszen a procedúra idejére a csendőrséget is kivezényelték.
Hirdetés

A veszélyes viharokat ürügyül használva kivágatta a borossebesi önkormányzat az Arad megyei település központjában a tizenhárom aradi vértanú emlékére ültetett tölgyfák közül azokat, amelyek még megérték a 2017-es esztendőt.

A Nyugati Jelen beszámolója szerint a vasárnap tombolt szélvihar a Borossebes központjában lévő parkban is tetemes károkat okozott. Az impériumváltás előtt a 13 aradi vértanú tiszteletére, köralakban ültetett tölgyfák közül a még álló hatból egyet ledöntött. A többit, a veszélyességükre hivatkozva, a városvezetés egyszerűen kivágatta, méghozzá akkora elővigyázatossággal, hogy a munkálatok idején a helybeli csendőrség őrizte a helyszínt.

Faragó Péter parlamenti képviselő, megyei RMDSZ elnök megpróbálta megmenteni a megmaradt 5 tölgyet, ezért telefonon beszélt Gheorghe Feieş polgármesterrel, aki azt mondta: a park fái az Erdészeti Hivatal hatáskörébe tartoznak, ezért nem sokat tehet értük.

A Nyugati Jelen azonban megtudta: a városka parkjában lévő fák a helybeli polgármesteri hivatal hatáskörébe tartoznak, a kivágáshoz azonban szükség volt az Erdészeti Hivatal engedélyére. Eszerint a városvezetés kihasználta a szélvihar által végzett pusztítást, ami viszont a hat tölgy közül csak egyet tudott ledönteni.

Hirdetés