A Báthory István Elméleti Líceum diákjai nyerték a Sportolimpiát

Jövőre kerékpárpróbákkal bővítenék a rendezvényt.
Hirdetés
A 3. Sportolimpia versenyein az első helyezést a kolozsvári Báthory István Elmélet Líceum szerezte meg a legtöbb éremmel (4 arany, 7 ezüst, 5 bronz), második a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum lett tizenegy dobogós helyezéssel (4 arany, 4 ezüst, 3 bronz), harmadikként pedig a szintén kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum végzett 10 éremmel (4 arany, 2 ezüst, 4 bronz).
 
A pénteken zárult versenyeken félezer diák mérte össze erejét Kolozsváron a futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda, úszás, atlétika, asztalitenisz és a strandröplabda versenyszámain – áll az RMDSZ pénteki közleményében. Az idei rendezvény életműdíjas fővédnöke Novák Károly Eduárd romániai magyar paralimpiai, világ- és Európa-bajnok kerékpározó személyes tapasztalatai megosztásával motiválta a tornán szereplő diákokat. 
 
„Meggyőződésünk, hogy ez az 510 diák négy nap alatt olyan energiákat szabadított fel, olyan akarattal és tettlegességgel állt ki a sport mellett, hogy ennek a jövőben meglesz az eredménye. Visszatekintve az előző évekre a siker kulcsát ebben látom. Az évről-évre innen hazatérő diákok azok, akik kedvet adnak társaiknak, hogy elkezdjenek ügyeskedni valamilyen sportágban azért, hogy ők is részesei lehessenek ennek a rendezvénynek, élménynek” – nyilatkozta Bodor László, az RMDSZ programokért felelős ügyvezető alelnöke, aki egyben a Sportolimpia elnöke.
 
 
Novák Károly Eduárd fővédnök mellett külön megköszönte annak a 70 testnevelő tanárnak és kísérőnek a munkáját, akik minden évben hozzájárulnak a rendezvény sikeres lebonyolításához. Bodor elárulta, amellett, hogy szeretnének a tornára bevonni fiatalabb korosztályokat is a közeljövőben, újabb sportággal is bővülne a Sportolimpia. Amennyiben sikeres lesz az egyeztetés a Román Kerékpár Szövetség elnökével, jövőtől kerékpárpróbákkal bővítenék a rendezvényt.
 
„Idén sokkal többen jelentkeztek önkéntesnek, itt említenék középiskolásokat is, azonban ami a legfontosabb az, hogy olyan egyetemi hallgatók is visszatértek, akik az előző években a Sportolimpián versenyeztek. Ez csak azt támasztja alá, hogy a rendezvény segítségével sikerül a különböző korosztályok között kapcsolatot teremteni és fenntartani. Meggyőződésünk, hogy ez a nagy érdeklődés egyfajta visszaigazolás arra, hogy igény van az ilyen jellegű rendezvényekre” – összegezte benyomásait Grabán Zsolt főszervező, a Communitas Alapítvány Sport Szaktestületének elnöke.
 
Az idei Sportolimpiát az RMDSZ és a Communitas Alapítvány szervezte, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ), a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása (TTOT), az oktatási minisztérium és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem támogatta. A végső eredményeket a sportolimpia.ro oldalon, az eseményen készült hangulatvideókat, fényképeket pedig a Sportolimpia Facebook-oldalán tekinthetik meg.  
 
 
 

Hirdetés