A vihar több iskola és óvoda kapuját is bevágta

Méghozzá konkrétan. Nincs tanítás egyes vihar sújtotta településeken.
Hirdetés

A vasárnapi nagy vihar által okozta rongálások következtében az érintett megyékben – Temes, Bihar és Máramaros – található egyes közoktatási intézményekben szünetel az oktatás a hétfői napon. Összesen 15 iskoláról és négy óvodáról van szó. Az okok: elszakadt áramvezetékek, megrongálódott tetőszerkezetek, amelyek miatt veszélyes lehet az érintett épületekben tartózkodni.

A temesvári Képzőművészeti Líceumban és a Műszaki Kollégiumban egész nap szünetel a tanítás, a buziásfürdői elméleti líceumban, a bánlaki, csenei és saroltavári gimnáziumokban szintén.

A zsombolyai gimnáziumban részleges az iskolai kényszerszünet: az elemi osztályosok nem látogathatják az órákat. Jánosfölde helységben mind az iskolai, mind az óvodai tevékenységek szünetelnek, áramkimaradás miatt. Az őszényi iskola tető nélkül maradt, a diákok itt se mennek iskolába.

Bihar megyében összesen 18 oktatási egységet rongált meg a vihar. Az a hét helység, ahol súlyosabb a kár, ezért hétfőn szünetel az oktatás.: Vaskohsziklás, Bontesd, Rény, Vaskoh, Vasaskőfalva, Dragánfalva és Biharlonka.

A Nagybányai 18. Általános Iskola diákjai sem mennek iskolába a hétfői napon, ugyanis a vasárnapi szélvihar elvitte az épület tetőzetét.

Hirdetés