Őrizetbe vették az önjelölt romakirályt

A felesége nevén levő cég keveredett adócsalási ügybe.
Hirdetés

Őrizetbe vette a rendőrség szerdán este Dorin Cioabát, a román önjelölt királyát azzal az adócsalási ügyel kapcsolatban, amelyben a felesége cége is érintett.

Cioabă tesvére, Daniel Cioabă közölte, hogy bár a felesége cégéről van szó, mégis a „romakirályt” vették őrizetbe.

Állítása szerint Dorin Cioabă rosszul lett a többórás kihallgatás során, mivel cukorbetegségben szenved.

Mint arról beszámoltunk, a rendőrség szerdán reggel nyolc megyében és Bukarestben tartott házkutatást egy gazdasági bűncselekményekkel kapcsolatos ügyben.

Adócsalással és pénzmosással gyanúsított személyeknél vizsgálódnak, akik illegális ügyleteik révén állítólag több mint 5 millió euróval károsították meg az államot.

Hirdetés

A házkutatást követően Cioabă közölte: őt nem gyanúsítják semmivel, hanem a feleségét idézték be kihallgatásra tanúként egy adócsalással és pénzmosással kapcsolatos ügyben.

Az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva Cioabă azt mondta, ő is, és a felesége is ártatlanok, de mivel neje ellen előállítási parancsot adtak ki, meg kell jelennie a rendőrségen, ő pedig el fogja kísérni.

A „romakirály” azt mondta, felesége cége ólmot vásárolt attól a Mehedinţi megyei vállalattól, amely ellen nyomozás indult, vélhetően ezért akarják kihallgatni az ügyben tanúként, ő maga pedig felesége mellett fog tanúskodni.
 

Hirdetés